Hva med barna?

Er dette bare et bedrag? Skjuler det seg noe annet bak disse uskyldige smilende barneansiktene?

For tiden er det populært med tema. Derfor har jeg bestemt meg for at denne bloggen skal ha et gjennomgående tema. Temaet for denne bloggen er barna. Ja, hva med barna? Uansvarlige foreldre som drar med sine tre små barn ut til et annet land, et land utenfor Europas grenser. Ja faktisk til Kenya i AFRIKA!! Er det ikke kriminalitet i Afrika? Vil ikke alle hverandre vondt der? Vil ikke alle, som ikke er norske, utnytte andre og stjele deres eiendeler? NEI stakkars barn. -De må jo bli helt ødelagt? Nå er det jeg, Øyvind, som har fått i oppdrag å skrive noen ord om dette, kanskje vanskelige, emnet.

Hvorfor henger han opp-ned i et tre? Er det et rop om hjelp?

Mathias
Mathias er stort sett ute og leker. Han kommer fra skolen, gjør leksene og deretter er han stort sett ute til det blir mørkt (kl.18.30). Han er fortsatt veldig glad i lego, og bruker mye tid til dette. Mange kamerater og venninner har han fått. Mange lurer sikkert på -Er det fjernsyn der ute? Får de stakkars barna nok timer foran skjermen? Ungene har til dags dato ikke savnet fjernsyn. Hver lørdag ser vi en film i lag på pcên, hele familien. Dette er helt topp! Mathias begynte med fotballtrening på lørdag. Han trener med amerikanske og kenyanske barn i samme alder. –Oi, oi, tenker nok mange. Amerikanske og kenyanske barn? Snakker de norsk da? Nei, det gjør de ikke. Dette er en glimrende anledning til å lære seg engelsk. Fotballtreningen varer to timer hver lørdag og begynner kl. 9 om morgenen. Mathias syntes det var ok, men det var litt vanskelig å forstå trenerne og lagkameratene. Ellers er det også fotball på tomta to ganger i uken. Vi har også vært i butikken og handlet tennisracket. Om noen få dager er tennisbanen klar og da skal vi prøve å få spille litt. Han stortrives på skolen og kunnskapene øker for hver dag. JA -skolen er som en vanlig norsk skole, med læreplaner, elevråd, sløydsal, nasjonale prøver, friminutt og alt som hører med.

Simeon elsker fotball. Er det kanskje gjennom fotballen han kan flykte fra sannheten?

Simeon:
Simeon er fortsatt rolig og snill. Han gjør stort sett det han får beskjed om. Heldigvis har han begynt å finne på litt tull han også. Han storkoser seg her ute og er stadig på farten. De er en god gjeng på hans alder som freser rundt og finner på mye rart. Ofte dukker de opp i friminuttene på skolen for å leke med de store. Simeon elsker å leke med de store guttene og jentene. Ellers lærer han stadig nye ord på swahili og engelsk. Oi,oi oi, tenker kanskje mange. -Kan han ikke få en slags språkkonflikt når fremmede ord sniker seg inn i hans edle norske sinn? Hva med den norske språkutviklingen? -Det går helt fint.- Han blir stadig bedre å snakke og vi ser ingen tegn på det motsatte. To ganger i uken har de barnehage der de lærer bokstaver og mye annet. Simeon tegner allerede flere av bokstavene.

Hva galt har hun gjort nå?

Inga-Lill:
Inga-Lill er et kapittel for seg selv. Hun er fortsatt sta og bestemt, slik hun var i Norge. Hun er vanskelig å oppdra og vi har ofte stunder der vi synker sammen i fortvilelse. Samtidig kan hun være så utrolig herlig og søt. Inga-Lill bør behandles som et eget tema ved en annen anledning. Hun elsker å klatre i trær, særlig mangotreet i hagen.

Til alle dere som syntes synd på barna. -Ingen grunn til uro! De går ikke glipp av noe, men blir heller styrket på mange områder. De blir mer selvstendige, lærer andre språk, opplever en annen kultur, ser dyr som andre barn bare kan lese om ++.

Dette temaet ble b.l.a. innledet med spørsmål som gikk på intensjonene og væremåten til afrikanerne. Til dette kan jeg bare si. De er et fantastisk folk som er veldig høflige, vennligsinnede, gjestfri og hyggelige. Selvfølgelig finnes det motsatte, men det har vi jammen meg i Norge også! Barna har det bra, men savner selvfølgelig venner og familie hjemme i Norge.

Dette var alt for denne gang. Neste blogg har fått temaet: Hva med ekteskapet?
Nedenfor kan du se to filmsnutter fra dagen i dag.


8 kommentarer

  1. Ellen

    Det e jo fantastisk lesning:-) Glede meg alleredevtell neste tema….Lærerikt d her:-)

  2. Møyfrid A.

    Så kjekke oppdatering!! Godt å veda at ungane har det bra:) Kan mesten ikkje venta te neste oppdatering, e jo spent på om det går liga godt med ekteskapet…. Kos dåkke vidare, kjekt å fylla med på bloggen!!

  3. Solfrid

    Helt fantastisk:)) Har et par tre unger her, som syns dine unger e kjempe heldige- og d e de:-) blir kjekt å følge dåkkar på bloggen:-)

  4. Benedikte og Ronny

    Spennende å lese 🙂 Nå kjem vi snart vi og! Det blir kjekt!

  5. Eg e liga spent som dokke på neste innlegg… Det blir så kjekt å få dokke ner Benedikte og Ronny!

  6. anette eggen

    Så moro dette hørtes ut, kommer til og følge bloggen framover…
    skal mye til å forlate alt det trygge i Norge og reise ut i verden! Lykke til og hurra for dere!
    Hilsen ei som forlot norge og reise til tyrkia, riktignok uten barn, men dog.

  7. Krister

    Gler oss og kome te dokke hilsen Krister

  8. Karin

    Nå vil me hørra fortsettelsen:)

Legg igjen en kommentar